groep

  Weekendkamp Stompwijk

25ste Weekendkamp geslaagd!

groep

Kinderen, maar ook leiders, organisatie, bouwers, kijken al 25 jaar met enthousiasme uit naar het weekendkamp. Dit keer met een zilveren randje vanwege het jubileum. De kinderen van toen zijn de leiders van nu, en ook dit jaar werd het weer een grote belevenis. De thema’s werden uit de oude doos gehaald, en goede herinneringen kwamen boven.

Op 30 mei 1986 werd het eerste weekendkamp georganiseerd, door de Stompwijkse Boys samen met H.V.S., een jaar later ook Gyvesto. Een weekend met sport en spel op het oude voetbalterrein, eten en slapen in de kantine. De kinderen melden zich ’s morgens aan en werden dan in teams ingedeeld. Het viel in goede aarde, en onder leiding van Ans Luiten, Sjaak Jansen, Leny van den Bosch en Marijke Moes, groeide het kamp al snel uit tot wat het nu is. In 1990 was het eerste jaar met een thema. Het thema was landen. Dit sprak tot de verbeelding van ieder en tot op vandaag houden we de thema’s erin.

Dit weekend was het thema uit de oude doos. Het weekend werd geopend door drie oude dames die herinneringen aan het kamp ophaalden. Ze herinnerden zich de capriolen die ze uithaalden in het circus, de avonturen met Harry Potter en de wilde achtervolging van de cowboys….dat waren nog eens tijden. Als ze goed om zich heen hadden gekeken, wisten ze dat het veld vol zat met enthousiaste kinderen en leiders, die stonden te popelen om dit weekend weer eens onvergetelijk te maken.

Daarna veranderde het podium in een schip met piraten, die erop uit waren punten te kapen, schatjes gevonden bij het diepzeeduiken, cowboys uit het wilde westen en sporters van het Olympische spelen. De jury had er een zware dobber aan om het mooiste optreden te beoordelen.groep

Snel door naar het volgende onderdeel van het programma, scoor maar raak. Zoals vroeger ging het weer om sport en spel. In de schemer trokken de teams erop uit voor een tocht in het dorp. Alle vaardigheden voor speurwerk werden aan de teams gevraagd, puzzelen, zoeken naar vossen en zoeken naar locaties via foto’s. Na afloop zaten de kinderen in een warme kantine te smullen van de frietjes en rond middernacht lag ieder in de slaapzak.

De volgende ochtend was er weer een vol programma. Vanwege het jubileum, stond in de vroegte de Kwiebus al klaar om de kinderen naar de waterspeelplaats in Cronesteijn te brengen. De behendigheid van de teams werd getest. Het valt op dat de leiders steeds behendiger worden, maar ook de kinderen steeds eerlijker. Dus de vlieger met trucjes ging niet altijd op. Met dit koude weer dacht gelukkig niemand aan een duik in het koude water, een enkeling waagde de overstap naar het vlot.

Rond de middag stonden de smokkelaars weer klaar om veilig snoep naar de overkant te brengen. Ook met dit spel waren de leiders ons te slim af. Waarschijnlijk door jarenlange ervaring met dit spel, eerst als kind en nu als leider. Tot slot het grote finalespel. Dit jaar met spectaculaire onderdelen, zoals een stier en een echte buikschuif- en stormbaan.

De uitslag:

1. De Olympische Spelen
2. De Indianen
3. Heksen
4. Circus
5 en 6 Zeerovers en Cowboys
7. Onderwaterwerld
8. Landen
9. Jungle
10. ruimtevaart

groep In de avond deden we het nog eens dunnetjes over met alle leiders die eens aan het weekendkamp hadden meegedaan. Het lijkt erop dat de trucjes beter zijn bijgebleven dan de vaardigheden in sport en spel. De bbq werd aangestoken, en onder het genot van een hapje en drankje hebben we foto’s bekeken en oude herinneringen opgehaald. Tot ieders verrassing was er ook een optreden van een stand-up comedian. Hij wist het een ander te vertellen over onze jubilea en de leden die afscheid nemen van het weekendkamp. Dat zijn zo van die dingen die niet op foto’s vastgelegd zijn, maar leuk om te weten.

Ook dit jaar hebben we weer volop genoten van het enthousiasme van de kinderen en leiders. Het was weer een onvergetelijk weekend, dankzij de inzet van alle leiders, de kampstaf, de bouwers, de catering, de bakploeg, de fotograaf, de sponsors en vele anderen. In 25 jaar heeft dit kamp vaste plek gekregen in dit dorp, en velen dragen het een warm hart toe. Vanwege het jubileum had dit keer het kamp een extra feestelijk tintje. Zo kregen alle kinderen en leiders bij binnenkomst een jubileum t-shirt.groep

Al die jaren hebben Ankie van Wissen, Marja van der Berg, Anneke de Jong en Theo van den Bosch, Ron van der Salm en Frans Luiten met veel plezier de kampen georganiseerd. Ankie en Theo de volle 25 jaar! Helaas, ze stoppen ermee (weet je het zeker Ankie?). Zoals Kees Bergen al zei wordt hun inzet zeer gewardeerd en is waardevol voor het hele dorp. Velen hebben mooie herinneringen aan dit kamp. De kinderen van toen zijn de leiders van nu. Ik ben benieuwd, wie de uitdaging aangaat het stokje over te nemen?

Namens de staf, dank aan de volgende sponsors:

Jan van der Krogt, Lexmond Trading, Luiten Food, Autobedrijf Luiten, Transportbedrijf J.L. van Rijn, Borm festiviteiten, de Groot Klassekaas, het groente en fruitparadijs, de Coop (voor het afbakken van de broodjes) en de stille sponsoren.

Namens de kampstaf,

Ankie, Marja, Anneke, Monique, Margreet, Wendy, Cathy, Jokelien, Peter, Jeroen en Sjors

Weekendkamp Stompwijk is onderdeel van de Omnivereniging Stompwijk'92 | Log in