groep

  Weekendkamp Stompwijk

13\05\13 - 28e Weekendkamp ‘Let’s Dance’ gewonnen door de Gabbers

Moe en voldaan werden de kinderen afgelopen zaterdagmiddag door hun ouders opgehaald. Het liefste hadden ze nog een dagje door willen gaan, maar het jaarlijkse weekendkamp was afgelopen. Helaas want het was een heel gezellig en zeker geslaagd kamp.

Vrijdagavond bleek dat de kinderen er zin in hadden. Ze stonden te trappelen om te beginnen maar dat kon pas na het startsein van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Hun team ‘dance’ optreden werden door een professionele jury, Maria van Santen/Kees Luiten/Marian Pijnacker/Laura Oliehoek, beoordeeld. De mooiste creaties en dansen worden op het podium geshowd. De jury had het moeilijk maar had alles goed in de gaten ondanks het omkopen door sommige groepen.

Later op de avond werd het ‘Auditie’ en ‘Bootcamp’ spel/tocht gespeeld met de Let’s dance groepen. Bij Luiten Food was een speciaal doolhof uitgezet door de medewerkers, die heel moeilijk was voor de kinderen. Er dwaalde ook een echt spook rond, die de kinderen de stuipen op het lijf jaagde. Dat werd voor sommige kinderen wel heel spannend.

Gelukkig had de staf sterke leiders ingehuurd zodat kinderen die na de lange toch niet meer konden lopen, gedragen weer de weg naar het sportpark vonden. Na heerlijke patatjes, frikandel en bitterballen gegeten te hebben, doken de meesten moe en voldaan in hun slaapzak. Het was toch te koud om langer wakker te blijven.

Zaterdagochtend: Na een stevig ontbijt, verzorgt door de weekendkampcatering, kon de Live Show Vossenjacht door het dorp van start gaan. Er waren 20 echte ‘dansers’ en 10 ‘nepvossen’ los gelaten in het centrum van Stompwijk. Het was een bont gezelschap met Cowboys, Nonnen, Flamenco- Rock’n Roll- en Ballet dansers, Herkenden de kinderen de verschillen? Na de jacht werd de sporthal voor een stoelendans leeg geruimd. Lekkere muziek beats waarop gestreden werd om de laatste stoel te bemachtigen.

Helaas ging de aansluitende Picknick in de buitenlucht niet door, maar er werd uitgeweken naar de tent die door het slechte weer was blijven staan. Gelukkig maar, want toen kon tenminste de Melkkoe, die door de staf was gevangen, ook droog in de tent staan en gelijk wat melk geven aan de dorstige kinderen. Toch ook wel gezellig, picknicken in een tent!

Zaterdagmiddag was het eindelijk tijd voor de spellen met water, dat mag er toch niet aan ontbreken. Gelukkig kwam toch de zon even kijken zodat de kinderen het niet koud kregen. Het kussengevecht op de ‘boomstam’ later op de middag trok veel bekijks en werd zonder ongelukken succesvol afgesloten. De vraag was echter, welk team had het beste gepresteerd tijdens de ‘Let’s dance’ weekendkamp. Welk team ging met de eer strijken en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen uit handen van de kampstaf? Uiteindelijk waren dit overduidelijk, de Gabbers. Na afloop kregen de kinderen een zweetbandje met echte weekendkamp logo als aandenken. Er werd nog een groepsfoto genomen en daarna een ijsje gegeten. De foto’s, geschoten door Hedzer de Vries staan nog niet op de site want die moeten eerst bewerkt worden. Bericht hierover volgt nog. Deze komen te staan op deze website.

De kampstaf wil bij deze alle leiders, vrijwilligers, sponsoren en medewerkers bedanken voor hun ondersteuning aan het kamp. We kijken terug op een zeer geslaagd kamp met kinderen die een onvergetelijk weekeinde gehad hebben.

Einduitslag 28e Let’s dance weekendkamp;

1e Gabbers 62,5 punt
2e Hip Hop 57,5 punt
3e Salsa 56 punt
4e Ballet 55 punt
5e Buikdansen 53 punt
6e Line Dance 52 punt
7e Disco 46,5 punt
8e Limbodansen 41,5 punt
9e Afrikaanse dans 40,5 punt
10e Rock 'n Roll 38,5 punt


Groetjes,
De Kampstaf
Rachelle, Sjors, Jokelien, Monique, Jeroen, Wendy, Margreet, Sanne, Peter

Weekendkamp Stompwijk is onderdeel van de Omnivereniging Stompwijk'92 | Log in