groep

  Weekendkamp Stompwijk

29e Weekendkamp Bonte Beestenboerderij geslaagd.

03\06 - Afgelopen vrijdag om 19 uur was het eindelijk zo ver. Het startsein voor het kamp werd gegeven, meer als 80 kinderen en 50 leiders hadden er veel zin in. Stalend weer, niet te veel wind, goed gehumeurd, grote tent, prachtig versierde kantine en mooi podium. De organisatie had echt haar best gedaan om er Bonte Beestenboerderij van te maken.

De kampstaf kwam in een echte boerenwagen, achter de tractor, het kamp opgereden, allen verkleed in beestenboeren outfit. Op het podium werden de teams verzocht hun visitekaartje namens hun beestenteam af te geven. Een echte professionele jury was van de partij om dit te beoordelen. Boer Jan de Jong, Paul Ammerlaan, Bas van Wissen, Rick van Boheemen, Peter en Joost van Leeuwen hadden de bordjes klaar om de cijfers te geven. Omkoping was niet van de partij maar wel de lekkernijen die aangeboden en opgepeuzeld werden.

Later op de avond was er een spannende boerenwandeling uitgezet met hoefijzers. Die waren in het donker echt moeilijk te vinden.Tijdens de tocht waren er opdrachten die het team moest uitvoeren, die vielen zeker niet mee. Alles had te maken met de Bonte Beestenboerderij, daaruit bleek dat ons kleinsten er veel verstand van heeft. Met vereende krachten losten de kinderen de vraagstukken op en gingen snel weer door.

Om half 12 ’s-avonds kwamen de teams weer bijeen om patat en frikandel te eten, om daarna snel te gaan slapen in de tent om een goede nachtrust te hebben. Zaterdagochtend werden de kids pas écht wakker na de ochtendgym van staflid Rachelle. Losse heupen en andere spieren waren een vereiste voor het spel ‘werk op de boerderij’. Ook de leiders moesten er aan geloven ondanks het gebrek aan ritme.

Later op de ochtend zijn we het echte boerenleven op locatie gaan beproeven op hotelboerderij Akkerlust in het Paddemoes. Speciaal voor deze gelegenheid hadden Rick, Peter en Coby van Boheemen hun hekken van het land open gesteld, die na een tocht met de tractor op een open kar bereikt werd. De kinderen waren al wat hongerig vandaar dat er gestart werd met het primitief koken. In het hoge gras werd er heerlijke soep mét ballen gekookt en geserveerd aan de jury. Die moest een oordeel over de kwaliteit geven, uitgedrukt in een cijfer. Ook werden de vers gelegde eieren, gebakken en natuurlijk als omelet geklopt en genuttigd.In de middag werd het startsein gegeven voor het laatste spelcircus van de boerderij. De kinderen mochten o.a. van de dijk glijden, door sloten banjeren, koe melken en tractor trekken. Heerlijk geurend werden ze later op de middag weer op het sportpark terug gebracht, met de tractor.

Volgens Stompwijks gebruik werd een kwartiertje na schema, de prijzen uitgereikt aan de teams. Als cadeau kreeg ieder kind een knapzak met daarin lekkernij mee naar huis. De winnaars werden de knagende konijnen met als ervaren vaste leiders Leon Janson en Dennis Soonius. Zij kregen de nieuwe wisselbeker uitgereikt door de boertjes van de kampstaf. Iedereen op de foto was de laatste daad waarna menigeen direct in bed dook. Slotconclusie; een bijzonder geslaagd weekendkamp.

Hiervoor willen we de volgende sponsoren bedanken, Maurice v.d. Bosch (eieren), Klasse Kaas de Groot (kaas), Lexmond Trading (ijs), van Rijn Transport (appels, komkommers), ’t Geertje (wagen) en alle andere giften en spullen die dit kamp mogelijk gemaakt hebben. Tevens de bouw- en cateringploeg en alle vaste- en losse leiders. Natuurlijk zijn er door Hedzer v.d. Velden weer foto’s gemaakt, een heleboel zelfs. Deze zullen later te bewonderen en te downloaden zijn van onze site www. weekendkampstompwijk.nl

Einduitslag 29e weekendkamp;

1e De knagende konijnen 52 punten
2e De kakelende kippen 51 punten
3e De waggelende eenden 50,5 punten
4e De wollige schapen 40 punten
5e De gekke geiten 37,5 punten
6e De baggerende varkens 36,5 punten
7e De trotse Pauwen 32,5 punten
7e De jonge honden 32,5 punten
9e De hobbelende paarden 32 punten
10e De loeiende koeien 30,5 punten

Groetjes van de weekendkampstaf.
Sanne, Margreet, Jeroen, Sjors, Wendy, Jokelien, Monique, Rachelle, Peter.

Tot volgend jaar!

De kampstaf

Weekendkamp Stompwijk is onderdeel van de Omnivereniging Stompwijk'92 | Log in